Bugetul Bucureştiului pe 2019 are 1,4 miliarde de euro. Câţi bani ar urma să meargă la infrastructură

Consiliul General al Municipiului Bucureşti supune votului, marţi, proiectul care prevede aprobarea bugetului propiru al Municipiului Bucureşti. Valoarea acestuia este de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro.

Bugetul Bucureştiului pe 2019 are 1,4 miliarde de euro. Câţi bani ar urma să meargă la infrastructură Bugetul Bucureştiului pe 2019 are 1,4 miliarde de euro. Câţi bani ar urma să meargă la infrastructură

Consiliul General al Municipiului Bucureşti supune votului, marţi, proiectul care prevede aprobarea bugetului propiru al Municipiului Bucureşti. Valoarea acestuia este de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro.

Bugetul Primăriei Capitalei în 2019 este de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro, potrivit proiectului publicat pe site-ul instituţiei.

PMB a transmis, recent, ce planuri are cu aceşti bani şi unde vor fi alocate cele mai mari sume. Proiectul trebuie aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistenţă socială, destinaţi atât proiectelor în derulare, cât şi stimulentelor financiare pentru tineri şi categoriille sociale vulnerabile”, se arată într-un comicat transmis, recent, de Primăria Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, bugetul ar fi cu 20% mai mic faţă de anul trecut, însă suficient de bogat pentru investiţii importante.

„Deşi suma previzionată a fi alocată Bucureştiului de la bugetul de stat este în acest an mai mică cu peste 20%, actuala strategie administrativă are priorităţi clare şi nu vom face rabat de la calitatea lucrărilor pe care trebuie să le realizăm, nu vom opri investiţiile în sănătate, în infrastructură sau transporturi, pentru că bucureştenii au nevoie de servicii publice de calitate, de spitale sigure, dotate cu aparatură ultramodernă, şosele şi străzi fără gropi, de cultură şi educaţie. Voi face tot ce îmi stă în putinţă că Primar General astfel încât bucureştenii să nu sufere din cauza acestor ajustări ale bugetului Primăriei Capitalei”, a transmis Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Capitalei, acestea sunt cele mai importante alocări: peste 373 de milioane de euro pentru infrastructură rutieră, modernizarea mijloacelor de transport în comun, fluidizarea traficului şi subvenţii STB.

„Astfel, pe lângă cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achiziţiona, într-o prima etapă, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid şi 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai. Pentru subvenţia STB, prin proiectul de buget, vor fi alocaţi, într-o prima etapă, 170 de milioane de euro”, se arată în comunicat.

Consilierii generali vor supune votului proiectul pentru aprobarea bugetului în şedinţa de marţi, 23 aprilie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.