Bulgaria schimbă Codul Rutier. Înmatriculările în ţara vecină ar putea fi blocate

Bulgarii vor să limiteze numărul de maşini înmatriculate de către străini în ţara lor, aşa că vin cu o propunere de lege care, dacă va deveni realitate, îi va amenda pe cei care uită să schimbe actele autoturismului după înmatriculare.

Bulgaria schimbă Codul Rutier. Înmatriculările în ţara vecină ar putea fi blocate Bulgaria schimbă Codul Rutier. Înmatriculările în ţara vecină ar putea fi blocate

Legiuitorii bulgari au creat un proiect de lege ce îi are în vizor şi pe românii care plănuiesc să îşi înmatriculeze maşinile în ţara vecină.

Potrivit propunerii legislative, în cazul în care un străin îşi înmatriculează maşina în Bulgaria şi uită să mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicaţia bulgară Monitor, citată de Digi24.

Astfel, autorităţile bulgare speră să limiteze fenomenul înmatriculării autoturismelor de către străini în ţara lor. Mai mult, un alt articol din proiectul de lege prevede că, în cazul în care un străin fără domiciliu în Bulgaria cumpără o maşină din ţara vecină, numerele de înmatriculare ale automobilului vor fi predate la Poliţia Rutieră, iar cumpărătorul va primi numere provizorii care îi vor permite să circule legal 60 de zile, înainte ca el să-şi înmatriculeze maşina în ţara sa de domiciliu.

Ce părere aveţi despre decizia bulgarilor de a limita înmatriculările de maşini?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.