Călătoria vieţii cu un Mercedes-Benz G-Class: 26 de ani şi 215 ţări

Un neamţ numit Gunther Holtrof a plecat în călătoria vieţii lui în urmă cu aproape 26 de ani, iar acum a ajuns la finalul ei. Tovarăş de drum i-a fost „Otto”, un Mercedes-Benz G-Class 300GD din 1988. Avem mai multe detalii în continuare.

Călătoria vieţii cu un Mercedes-Benz G-Class: 26 de ani şi 215 ţări Călătoria vieţii cu un Mercedes-Benz G-Class: 26 de ani şi 215 ţări

215 ţări, 900.000 de kilometri şi aproape 26 de ani. Acestea sunt numerele care caracterizează călătoria vieţii lui Gunther Holtroft, un neamţ care a plecat în 1989 din Bavaria cu scopul de a vizita Africa. Dar după ce a divorţat de a treia soţie şi şi-a găsit o nouă parteneră prin intermediul unui anunţ în ziarul german Die Zeit, Holtroft plusat şi a pornit în aventura care l-a dus în întreaga lume, scrie TheLocal.de.

Gunther a călătorit de-a lungul şi de-a latul Terrei alături de „Otto”, un Mercedes-Benz G-Class 300GD din 1988. Şi, vreme de 22 de ani, Christine – femeia pe care a cunoscut-o după ce a dat anunţ în ziar – i-a stat alături în călătoria sa, până când a murit din cauza cancerului în 2010. De fapt, cei doi s-au căsătorit oficial cu doar două săptămâni înainte ca ea să-şi piardă viaţa. Dar asta nu l-a oprit pe Holtroft să-şi continue drumul.

Pragul de 200.000 de kilometri a fost atins în 1998 în Argentina, iar cel de 500.000 în Kazahstan. În final, bătrânul „Otto” a ajuns la aproape 900.000 de kilometri (890.000, mai exact, dar ce mai contează 10.000 km?) după o călătorie care a durat mai bine de un sfert de secol, întorcându-se în Berlin, Germania. Şi, în cazul în care te întrebai, motorul e acelaşi ca la început.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.