Camionul hibrid ce poate parcurge distanţe de până la 2000 km fără realimentare - FOTO

Compania americană Nikola a dat publicităţii conceptul camionului...

Camionul hibrid ce poate parcurge distanţe de până la 2000 km fără realimentare - FOTO Camionul hibrid ce poate parcurge distanţe de până la 2000 km fără realimentare - FOTO

 


Compania americană Nikola a dat publicităţii conceptul camionului "Nikola One", capabil să tracteze remorci cu o încărcătură de maximum 36 de tone, pe o distanţă de până la 1930 de kilometri, fără a fi realimentat, scrie Descoperă.

Vehiculul este prevăzut cu un sistem hibrid de stocare a combustibilului, având o capacitate de aproximativ 680 de litri. Gazul natural, folosit pe post de combustibil, alimentează generatorul cu turbină, ce încarcă acumulatorul de 320 KWh.

Sursa: nikolamotor.com

Bateria este cea care alimentează cele şase motoare cu care este prevăzut camionul, câte unul pentru fiecare roată. Fiecare motor are o capacitate de 335 CP, ceea ce înseamnă că, per total, capacitatea sistemului de propulsie a camionului este de 2000 CP.

Pentru început, vehiculul va putea fi alimentat de la staţiile Nikola CNG din SUA. Pentru primele 5000 de comenzi de camioane, Nikola va furniza combustibil gratuit, în limita a 1.600.000 de kilometri parcurşi, potrivit Descoperă.

Citeşte mai departe despre Nikola One


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.