Capitala ar putea avea prima parcare specială pentru maşini electrice din România

Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde ar urma să fie amenajate 24 de locuri de parcare pentru şase module de staţii de alimentare a maşinilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor generali.

Capitala ar putea avea prima parcare specială pentru maşini electrice din România Capitala ar putea avea prima parcare specială pentru maşini electrice din România

Municipiul Bucureşti ar putea avea prima parcare destinată maşinilor electrice. Iniţiativa face parte dintr-un proiect pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric. Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotărâre, municipalitatea doreşte amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a şase module de staţii de alimentare a automobilelor electrice în zona Unirii a Capitalei.

„Având în vedere că printre marii producători auto prezenţi în România sunt şi pionierii automobilului electric, se evidenţiază, astfel, oportunitatea încurajării dezvoltării şi susţinerii automobilelor electrice”, se arată în document.

Demn de menţionat faptul că, deocamdată, există doar două locuri de parcare pentru maşini electrice, situate în parcarea nouă de la Universitate. Totuşi, dispozitivele montate de Primărie pentru alimentarea maşinilor electrice nu funcţionează, iar acestea, atunci când parchează acolo, sunt alimentate în mod gratuit de la reţeaua publică printr-o priză obişnuită (lucru care poate afecta, în timp, reţeaua electrică locală).

Atunci când locurile de parcare pentru maşini electrice vor fi inaugurate în mod oficial, va exista şi un sistem de plată electronică, prin card-abonament, a curentului electric consumat pentru alimentarea acestora. Deocamdată, chiar şi cu utilizarea prizelor gratuite din parcarea de la Universitate, preţul unei ore de staţionare face ca alimentarea unui autovehicul electric în parcare să nu fie rentabilă, faţă de alimentarea acestuia acasă.

Rămâne de văzut dacă autorităţile vor înţelege şi faptul că reţeaua de alimentare destinată maşinilor electrice trebuie extinsă în tot oraşul, şi nu concentrată într-o singură zonă centrală.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.