Carburanţii ar trebui să fie mai scumpi cu 20 de bani pe litru

Carburanţii ar trebui să fie mai scumpi cu 20 de bani pe litru pentru ca preţul să fie corect, a declarat la GÂNDUL LIVE Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil România.

Carburanţii ar trebui să fie mai scumpi cu 20 de bani pe litru Carburanţii ar trebui să fie mai scumpi cu 20 de bani pe litru

Tampiza a subliniat că în absenţa unui preţ corect, alternativa este retragerea de pe piaţa românească. "Noi totuşi suntem într-o piaţă economică a Uniunii Europene care ne impune accize, ne impune taxă pe valoare adăugată, ba mai mult ca atât, ne impune şi preţul la resurse energetice. Aţi văzut, niciun investitor nu poate să vină să cheltuiască bani grei într-o ţară unde preţul la produsul lui se vinde mai ieftin decât în altă ţară.

"Aşteptăm, suntem răbdători, dar, dacă vorbim la sincer, astăzi, la preţurile actuale care sunt, noi trebuie să avem o marjă mai sus cel puţin cu 80-90 de dolari la tonă. Ce înseamnă 80-90 de dolari la tonă? Înseamnă undeva la 24-26 de bănuţi la litru", a precizat reprezentantul Lukoil.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info , sau urmăreşte VIDEO.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.