Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault

Carlos Ghosn a demisionat din funcţia de CEO şi preşedintele al Consiliului de Administraţie al Grupului Renault, potrivit guvernului francez, informează Financial Times.

Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault

Carlos Ghosn a demisionat din funcţia de CEO şi preşedintele al Consiliului de Administraţie al Grupului Renault, potrivit guvernului francez, informează Financial Times.

Succesorul său va fi anunţat săptămâna viitoare.

“Carlos Ghosn a demisionat aseară”, a declarat pentru Bloomberg Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

Ghosn se află în detenţie într-o închisoare din Tokyo, din data de 19 noiembrie 2018, fiind acuzat de fraude financiare. Fostul CEO al Nissan şi al Renault este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiţii personale, susţin procurorii. Cei din urmă au declarat că transferul a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 şi martie 2012, într-un cont bancar asociat.

În plus, la data de 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, a declarat avocatul său, Motonari Otsuru.

O instanţă din Tokyo a respins două solicitări de eliberare pe cauţiune ale lui Ghosn, în ciuda faptului că la ultima fostul lider al alianţei Renault-Nissan s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere şi să depună drept garanţie acţiunile deţinute la producătorul japonez de automobile Nissan.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.