Carlos Ghosn neagă acuzaţiile. Fostul şef de la Nissan, arestat pentru evaziune fiscală

Carlos Ghosn neagă acuzaţiile. Fostul şef de la Nissan, arestat pentru evaziune fiscală

Autor: Mediafax acum 2 ani Știri

Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, arestat luni pentru suspiciuni de evaziune fiscală, neagă acuzaţiile care îi sunt aduse, a anunţat radioul naţional japonez NHK.

Ghosn a declarat anchetatorilor că nu a avut intenţia de a-şi subevalua veniturile în declaraţiile financiare pe care le-a depus şi a negat acuzaţiile aduse, a anunţat NHK, fără a oferi surse sau detalii suplimentare.

Greg Kelly, un fost director executiv al Nissan arestat împreună cu Ghosn, a fost citat de NHK sâmbătă, în apărarea lui Ghosn, spunând că sumele acordate au fost discutate cu alţi oficiali şi plătite în mod corespunzător.

Ghosn şi Kelly au fost destituiţi joi, o sursă din companie declarând că Nissan doreşte să numească un nou preşedinte în termen de o lună sau două, posibil înainte de următoarea reuniune a consiliului de administraţie, care va avea loc în jurul datei de 20 decembrie.

Procurorii japonezi spun că Ghosn şi Kelly au subestimat sumele plătite lui Ghosn cu aproximativ jumătate din cele 10 miliarde de yeni (88 milioane de dolari) pe care fostul CEO le-a câştigat la Nissan începând cu 2010. Compania a invocat şi alte infracţiuni.

 Comentarii
Inchide