Cât costă un ITP luat pe şpagă. Reporter: „Este o căzătură din 2001”. Angajat staţie ITP: „Vino după trei. Te rezolv” VIDEO

Deşi legislaţia s-a modificat semnificativ ...

Cât costă un ITP luat pe şpagă. Reporter: „Este o căzătură din 2001”. Angajat staţie ITP: „Vino după trei. Te rezolv” VIDEO Cât costă un ITP luat pe şpagă. Reporter: „Este o căzătură din 2001”. Angajat staţie ITP: „Vino după trei. Te rezolv” VIDEO

Deşi legislaţia s-a modificat semnificativ, vechile metehne din service-urile auto dispar greu. Noile prevederi legale impun staţiilor ITP să aibă camere de supraveghere, dar nu toate respectă această obligaţie. Unii mecanici promit în continuare promovarea inspecţiei tehnice periodice pe şpagă.

Reporter: După trei să vină? Mai devreme nu se poate?

Angajat staţie ITP: Nu. E controlul. Îţi dai seama.

Reporter: Îmi e să nu iasă noxele bine.

Angajat staţie ITP: Tocmai! De asta zic. Să vină mai după-amiază, nu acum. Acum am control.

Reporter: Zic să nu vină degeaba.

Angajat staţie ITP: Nu vine degeaba.

Reporter: Ţi-am spus. E din 2001, e căzătură.

Angajat staţie ITP: Te rezolv. O aduce şi trece.”

Discuţia de mai sus are loc într-o staţie ITP din Bucureşti. Angajatul de la service îl asigură pe reporterul digi24.ro că maşina lui va trece de ITP, chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile tehnice.

Reporter: Ceva..cât să dau?

Angajat staţie ITP: Păi eu ştiu...

Reporter: Zi-mi ca să vină pregătită fata.

Angajat staţie ITP: Păi să vină pregătită. Poate n-are nimic maşina şi trece aşa. Dacă nu, o trecem.

Reporter: Vreo 2-3 milioane să aibă la ea?

Angajat staţie ITP: Nu ştiu. Nu vorbesc înainte că... dacă eşti de la RAR?”

Incidentul are loc la o zi de la intrarea în vigoare a noii legislaţii potrivit căreia toate staţiile ITP sunt obligate să aibă camere de supraveghere, iar şoferii care circulă fără ITP valabil vor fi pedepsiţi dur.

„Vehiculul va fi scos cumva din partea carosabilă, amenda va fi între 1.305 şi 2.900 lei, reţinerea certificatului de înmatriculare şi reţinerea plăcuţelor. Dovada este emisă fără drept de a conduce”, a declarat Gelu Mareş, de la Direcţia Rutieră, pentru sursa citată.

RAR a început deja să verifice dacă staţiile ITP ţin cont de noile prevederi, iar atelierele auto care nu şi-au montat camere video de supraveghere vor fi suspendate.

Vezi VIDEO pe Gandul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.