Câte maşini second hand verificate în România au kilometri daţi înapoi

Câte maşini second hand verificate România au kilometrajul modificat

Câte maşini second hand verificate în România au kilometri daţi înapoi Câte maşini second hand verificate în România au kilometri daţi înapoi

O treime din maşinile second-hand participante la studiul efectuat de Inspector Auto în perioada ianuarie-mai 2019 aveau kilometrajul modificat, informează InspectorAuto.ro.

Maşinile incluse în studiu aveau în total 192.850.000 de kilometri reali, iar numărul total din anunţuri era mai mic cu 4,7 milioane de kilometri.Din total, 29,4% dintre maşinile verificate în baza de date Inspector Auto aveau kilometri daţi înapoi, iar 2,1% dintre ele aveau daune majore nedeclarate.

În ceea ce priveşte proveninienţa, acestea proveneau din Belgia (30%), Olanda (22,7%), Germania (17,3%), Italia (17,3%) şi Franţa (12,7%), iar preţul mediu pentru o maşină a fost de 14.500 de euro.

Câte maşini au kilometrajul modificat, după preţul de vânzare

Studiul Inspector Auto mai arată care care este incidenţa modificării kilometrajului şi de ascundere a daunelor majore, în funcţie de preţul de vânzare.

Astfel, la un preţ de vânzare de peste 30.000 de euro, 16% dintre modele aveau kilometri modificaţi.

În intervalul 15.001-29.999 euro, un sfert dintre maşini aveau kilometri daţi înapoi şi 1,4% daune majore ascunse, iar în intervalul 10.001-15.000 euro peste 30% aveau kilometri daţi înapoi şi 1,7% daune majore ascunse. În ceea ce priveşte maşinile sub 10.000 de euro, mai mult de o treime aveau kilometri modificaţi şi 3,4% aveau daune majore ascunse.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.