Câţi ani se împlinesc de la atestarea documentară a permisului de conducere românesc

DRPCIV sărbătoreşte acest eveniment în cadrul Salonului Auto Bucureşti si Accesorii 2018 - Romexpo

Câţi ani se împlinesc de la atestarea documentară a permisului de conducere românesc Câţi ani se împlinesc de la atestarea documentară a permisului de conducere românesc

DRPCIV sărbătoreşte în cadrul Salonului Auto Bucureşti si Accesorii 2018 - Romexpo, împlinirea a 105 de ani de la atestarea documentară a permisului de conducere românesc.

Încă din 1907 autorităţilile române au fost preocupate de buna organizare a deplasării vehiculelor, an în care a au apărut primele dispoziţii referitoare la obligativitatea ca toate persoanele care doresc să conducă  autovehicule să posede „brevetul" de şofer. Documentul putea fi obţinut numai după ce se susţinea un examen.

Prefectura de Poliţie din Bucureşti se ocupa de examinarea celor care doreau să obţină permis. Măsura s-a luat ca urmare a creşterii îngrijorătoare a numărului de autovehicule - impresionanta cifră de 138 de automobile. 

Astfel, la 20 de ani după emiterea primului permis de conducere din lume, în 1893 la Paris, prin publicarea în Monitorul Oficial nr.156 din 11 octombrie 1913 a “Regulamentului pentru circulaţiunea autovehiculelor”, au fost prevăzute primele norme referitoare la forma permisului de conducere românesc.

Sursă foto: Timpul.md

Acesta era „lipit pe pânză subţire colorată în culorile naţională: roşu şi galben, ambele culori în dimensiuni egale şi verticale pe coperta din faţă şi albastru toată coperta din dos şi purta un număr de ordine care se nota într-un registru alfabetic ce se ţinea la prefectură”.

Sursă foto: Reporter NTV

În 2018, numărul celor care au permise auto depăseşte 7.500.000 iar cel al autovehiculelor înmatriculate peste 8.000.000 de unitaţi. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.