Cauciucuri selenare GoodYear

GoodYear lucrează în colaborare cu NASA pentru realizarea unui tip de pneu necesar a face față condițiilor vitrege din exteriorul planetei noastre.

Cauciucuri selenare GoodYear Cauciucuri selenare GoodYear
Cauciucuri GoodyearCum temperaturile de lucru ale noului pneu aveau sa facă parte dintr-o gamă foarte largă (doar pe Pământ unde variază temperatura cu doar 40 de grade de la vară la iarnă sunt necesare pneuri specializate), rezultatul cercetărilor a fost un cauciuc ... fără cauciuc. Altfel spus, la prima vedere, pneul ce urmează să fie folosit în spațiu are în comun cu unul obișnuit doar carcasa metalică, asta pentru că materialul de bază, cauciucul, nu poate fi folosit la temperaturi prea mari sau prea mici.

Astfel, pornindu-se de la structura metalică folosită la Lunar Roving Vehicle din misiunile Apollo din anii 1960, ce rezista la o greutate de 27 de kilograme pentru doar 120 de km, tehnicienii GoodYear au trebuit să vină cu o soluția mult mai bună. Aceasta este destinată unei sarcini de 10 ori mai grele ce va trebui suportată pentru o distanță de 100 de ori mai mare. Aflat încă la stadiul de prototip, noul pneu GoodYear va trebui să treacă peste numeroase teste cu brio pentru a fi acceptat în programul NASA de misiuni spațiale.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.