Ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii?

Foarte mulţi conducători auto atârnă brăduţi parfumaţi sau alte accesorii de oglinda retrovizoare a maşinii. Nu numai că acestea afectează vizibilitatea pentru cel de la volan, dar ţi poate aduce şi o amendă consistentă.

Ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii? Ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii?

Poliţiştii avertizează că şoferii care îşi pun la oglinda retrovizoare brăduţi parfumaţi, cruciuliţe sau alte accesorii încalcă legea şi sunt buni de plată.Acest obicei este dăunător pentru că îngreunează vizibilitatea în timpul mersului.

Potrivit articolului 102, aliniatul 36 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (cunoscut şi sub denumirea generică de Codul Rutier), ”Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni [...] aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Astfel, amenda prevăzută pentru astfel de fapte este cuprinsă între 1.300 de lei şi 2.900 de lei. Pe lângă amendă, şoferilor li se reţine şi certificatul de înmatriculare. ”Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afişe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru TVR. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.