Cea mai rapidă Skoda Octavia RS vrea să depăşească 320 km/h

Cel mai puternic model Skoda Octavia RS prinde o viteză maximă de 242 km/h. Însă cehii vor să aducă pe pista de sare de la Boneville un model special preparat, care să depăşească 320 km/h. Adică vor să intre în istorie cu prima Skoda care depăşeşte 200 mph.

Cea mai rapidă Skoda Octavia RS vrea să depăşească 320 km/h Cea mai rapidă Skoda Octavia RS vrea să depăşească 320 km/h

Pista de sare de la Boneville este recunoscută pentru recordurile de viteză pe uscat. Iar, în ultima vreme, a devenit şi un mijloc interesant de promovare a modelelor de serie - cum va fi cazul şi cehilor de la Skoda, care au pregătit un model special Skoda Octavia RS.

Dacă în campionatul IRC aleargă Skoda Fabia S2000, iată că pentru acest record de viteză cehii au apelat la modelul mai mare, care se pretează mai bine acestei încercări de a depăşi bariera celor 200 mile pe oră, deoarece e mai stabil.

Încercarea cehilor va avea loc în august, cu ocazia Boneville Speed Week, cu acest prilej dorind să sărbătorească 10 ani de la lansarea sub-brandului sportiv vRS. Modelul Skoda Octavia RS preparat de ingineri este derivat din versiunea de serie Octavia RS, faţă de care garda la sol este coborâtă cu 80 mm.

Motorizarae este asigurată de TSI-ul de 2,0 litri, care însă a primit un turbo mult mai mare, puterea maximă ajungând la 600 CP (faţă de "numai" 200 CP la versiunea de serie). Bineînţeles, combustibilul folosit va fi unul special, cu o cifră octanică foarte ridicată, specific acestui gen de curse de viteză.

Modelul a mai fost modificat pentru a îndeplini standardele de siguranţă impuse: interiorul a fost rigidizat cu o cuşcă de protecţie specială, iar, în caz de incendiu, a fost montat un sistem de extinctoare automate. Pentru oprirea în siguranţă, maşina a fost dotată cu paraşută, iar roţile sunt concepute special pentru suprafaţa de la Boneville.

Modelul Skoda Octavia RS Boneville va concura la categoria "maşini de producţie cu motor de 2,0 litri", proba constând din parcurgerea unei distanţa de 9 mile (14,48 km), măsurătoarea efectivă a vitezei MAXIME făcându-se între milele 4 şi 5.

CREDEŢI CĂ SKODA OCTAVIA RS BONEVILLE VA DEPĂŞI 320 KM/H?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.