Cel mai mare simulator auto din lume

Constructorul japonez a construit cel mai mare simulator auto din lume pentru a teste noi sisteme de siguranta activă. Urmăriţi un clip video cu interiorul fascinantului simulator.

Giganticul simulator este construit la centrul tehnic Toyota din Japonia şi este format dintr-un dom cu diametrul de 7 metri în interiorul căruia este amplasat un Lexus real şi un ecran video cu un unghi de vizualizare de 360 de grade.

Odată ce şoferul manevrează automobilul, domul este supus unor mecanisme de înclinare şi de vibraţii, putând fi mutat pe o suprafaţă egală cu cea a patru terenuri de tenis cu precizia unui calculator. Potrivit celor de la Toyota rezultatul este o simulare aproape de realitate a senzaţiilor de condus, de viteză, acceleraţie şi confort în timpul manevrelor de conducere a unui automobil. Simulatorul este echipat şi cu un sistem audio performant pentru realizarea unei realităţi virtuale care să redea cât mai corect o experienţă adevărată.

Scopul acestui simulator este de testare a diverselor sisteme active de siguranţă ce nu puteau fi puse la încercare într-o maşina reală din cauza riscurilor la care era supus şoferul. Cum ar fi de exemplu simularea unei aţipiri la volan sau conducerea sub influenţa alcoolului.

Vezi pe apropo.ro evoluţia din 2010 a simulatorului Lexus.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.