Cele mai puternice maşini care au aparţinut Poliţiei Rutiere - FOTO

Din partea Lotus, exemplare

Cele mai puternice maşini care au aparţinut Poliţiei Rutiere - FOTO Cele mai puternice maşini care au aparţinut Poliţiei Rutiere - FOTO

Cu câţiva ani în urmă, Inspectoratul General al Poliţiei Române a pus la dispoziţia celor de la secţia rutieră câteva autoturisme de tip sport cu scopul de a reduce numărul de incidente pe şoselele din România.

Dupa Marea Britanie si Italia, care au primit, din partea Lotus, exemplare Evora S pentru patrulare, un asemenea model a intrat si in dotarea Politiei Romane, in urma cu cinci ani. Lotus Evora S beneficiaza de 350 de cai putere si poate accelera de la 0 la 100 de km/h, in doar 4,8 secunde. Mai mult decat atat, viteza maxima atinge 280 km/h.

Citeşte şi Una dintre condiţii i-a descalificat direct pe ardeleni din competiţie

În 2013, un autoturism de lux de productie germana a fost primit prin comodat, pentru un an, de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara. Autoturismul Mercedes a fost folosit pentru prinderea vitezomanilor care nu opresc la semnalele agentilor de circulatie.

Poliţia Rutieră Prahova a beneficiat în 2012 de un autoturism Porsche 911 din anul 2001, cu o capacitate cilindrică de 3600 de centrimetri cubi, cu 420 de cai putere şi care poate atinge o viteză de peste 300 de kilometri la oră, ajungând la 100 de kilometri la oră în doar şapte secunde.

Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui, in vara anului 2009. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră: sistem radar de ultimă generaţie Decatur Electronics Genesis II Select, Sistem de înregistrare video Martel Electronics MDE2,  funcţie antidetector radar.  Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h.

Citeşte şi Noi credem că e cel mai frumos break din lume. Noul Volvo la care BMW, Audi şi Mercedes se uită cu invidie (galerie foto)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.