Cele mai puternice maşini care au aparţinut Poliţiei Rutiere – FOTO

Autor: businessmagazin.ro acum 2 ani Știri

Cu câţiva ani în urmă, Inspectoratul General al Poliţiei Române a pus la dispoziţia celor de la secţia rutieră câteva autoturisme de tip sport cu scopul de a reduce numărul de incidente pe şoselele din România.

Dupa Marea Britanie si Italia, care au primit, din partea Lotus, exemplare Evora S pentru patrulare, un asemenea model a intrat si in dotarea Politiei Romane, in urma cu cinci ani. Lotus Evora S beneficiaza de 350 de cai putere si poate accelera de la 0 la 100 de km/h, in doar 4,8 secunde. Mai mult decat atat, viteza maxima atinge 280 km/h.

Citeşte şi Una dintre condiţii i-a descalificat direct pe ardeleni din competiţie

În 2013, un autoturism de lux de productie germana a fost primit prin comodat, pentru un an, de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara. Autoturismul Mercedes a fost folosit pentru prinderea vitezomanilor care nu opresc la semnalele agentilor de circulatie.

Poliţia Rutieră Prahova a beneficiat în 2012 de un autoturism Porsche 911 din anul 2001, cu o capacitate cilindrică de 3600 de centrimetri cubi, cu 420 de cai putere şi care poate atinge o viteză de peste 300 de kilometri la oră, ajungând la 100 de kilometri la oră în doar şapte secunde.

Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui, in vara anului 2009. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră: sistem radar de ultimă generaţie Decatur Electronics Genesis II Select, Sistem de înregistrare video Martel Electronics MDE2,  funcţie antidetector radar.  Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h.

Citeşte şi Noi credem că e cel mai frumos break din lume. Noul Volvo la care BMW, Audi şi Mercedes se uită cu invidie (galerie foto)Comentarii
Inchide