Centura de siguranţă - pericolul femeilor gravide

Studiul unor cercetători francezi din Marseille demonstrează că centura de siguranţă este poziţionată greşit pentru femeile gravide. În cazul unui accident centura prezintă un risc în plus pentru fetus.

Centura de siguranţă -  pericolul femeilor gravide Centura de siguranţă - pericolul femeilor gravide

Dacă centura, prin poziţia ei, deasupra bazinului, oferă un maximum de siguranţă şoferilor, în cazul femeilor gravide această poziţie ar putea ucide copilul din pântece. Pentru a spori şansele de viaţă ale fetusului în cazul unui accident centura de siguranţă ar trebui poziţionată sub burta mamei, însă în acest caz mama ar fi mult mai expusă leziunilor. Soluţia găsită de cercetători ar fi un harnaşament similar celui care protejează pilotul de Formula 1. 

În cazul unui şoc poziţia ridicată a centurii de siguranţă ar putea comprima uterul femeii şi implicit ar putea duce la moartea fetusului. De asemenea, bazinul femeii, nefiind protejat, ar putea expune micuţul din pântece unui risc şi mai mare de a fi lezat, conform studiilor francezilor. Oare să aşteptăm apariţia unui bolid F1 pentru gravide până va fi luată în calcul de către producătorii auto şi siguranţa micuţului fetus?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.