Cercetătorii germani lucrează la anvelopele care se pot adapta vremii

Crecetătorii de la Universitatea din Leipzig lucrează la un proiect care va revoluţiona industria auto: anvelopele care se pot adapta condiţiilor meteo sau suprafeţei de rulare. Vezi în continuare despre ce este vorba.

Cercetătorii germani lucrează la anvelopele care se pot adapta vremii Cercetătorii germani lucrează la anvelopele care se pot adapta vremii

Chiar dacă anvelopele ne par simple, acestea sunt rezultatul unui proces de producţie foarte avansat. Chiar şi anvelopele pe care le folosim zi de zi sunt obţinute după numeroase cercetări şi teste, iar cele destinate competiţiilor sunt chiar mai avansate. Cercetătorii de la Universitatea din Leipzig lucrează la un proiect care va revoluţiona industria auto mondială. Aceştia vor să dezvolte anvelopele care se pot adapta vremii şi suprafeţei de rulare. Chiar dacă acestea par desprinse din filmele Science Fiction, germanii susţin că sunt pe drumul cel bun.

Cercetătorii anunţă că au gasit un tip de material care poate memora o anumită formă, acesta fiind controlat de o unitate de comandă specială. Din păcate nu există încă un prototip care să funcţioneze, proiectul fiind doar la început, dar germanii sunt încrezători în şansele lor de reuşită. Dacă aceste anvelope vor ajunge în producţia de serie ar revoluţiona domeniul auto. Pneurile şi-ar putea schimba profilul în funcţie de suprafaţa de rulare sau de vreme, micşorând spaţiul de frânare în caz de pericol şi obtinând o manevrabilitate mult superioară anvelopelor clasice. Asta înseamna că vom putea avea maşini dotate cu anvelope slick, de vară, de iarnă în acelaşi timp.

Crezi că aceste anvelope vor avea un impact pozitiv?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.