China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

China va reduce taxele de import

China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15% China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

Ministerul de Finanţe de la Beijing a anunţat marţi că va reduce taxele de import pentru autovehicule de la 25% la 15%, începând din data de 1 iulie, relatează agenţia de ştiri Dpa pe pagina electronică.

China va reduce taxele de import pentru autovehicule la 15%

Totodată, Beijingul va reduce la 6% taxele de import pentru piese auto.

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care China a promis că va diminua restricţiile impuse investitorilor străini în domeniile auto, aeronautic şi naval.

De asemenea, anunţul survine în contextul în care secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Steven Mnuchin, a afirmat recent că războiul comercial din SUA cu China „a luat o pauză”, ca urmare a unei înţelegeri prin care cele două state au renunţat la majorarea taxelor pentru importuri.

Preşedintele american Donald Trump, care urmăreşte cu atenţie subiectul, a transmis luni pe Twitter, după negocierile între oficialii americani şi cei chinezi că "în ceea ce priveşte China, barierele şi taxele vor fi pentru prima dată diminuate".

Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a anunţat tot marţi că o delegaţie americană va sosi în China pentru "discuţii detaliate" privind relaţiile comerciale bilaterale, informează site-ul postului France 24.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, cu aproape 29 de milioane de vehicule vândute anul trecut, potrivit Asociaţiei chineze a Producătorilor de Automobile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.