Citroen Romania

Producătorul francez de autovehicule Citroen a înfiinţat o subsidiară în România, la finele lunii aprilie, până la acea dată marca fiind reprezentată la noi exclusiv de către importatorul general ATS, firmă controlată de premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Citroen Romania Citroen Romania

Citroen Romania, având ca obiect principal de activitate comerţul cu autovehicule, a fost înregistrată pe 20 aprilie 2007 şi are un capital social de 167.000 de lei, deţinut integral de compania franceză Automobile Citroen, potrivit unui anunţ al companiei publicat în Monitorul Oficial.

Importatorul general al autovehiculelor Citroen în România este, de peste zece ani, firma Automotive Trading Services (ATS), deţinută de premierul Tăriceanu. Vânzările Citroen pe piaţa românească au ajuns anul trecut la 4.194 autovehicule, în creştere cu 19,5% faţă de anul 2005, din care 3.471 au fost autoturisme.

Un alt producător auto important care a deschis o subsidiară pentru comerţul cu autovehicule în România este Renault, principala marcă de import. Renault România a fost înfiinţată în 2001, an în care vânzările grupului francez în România au fost de circa 6.500 de maşini, şi a preluat, printr-un acord amiabil, activitatea de importator general derulată anterior de IPSO România, care a rămas dealer al producătorului francez. IPSO România este filiala locală a grupului francez Bergerat Monnoyeur International şi a asigurat importul automobilelor Renault din luna iunie a anului 1996 până în vara anului 2001.

De asemenea, compania germană BMW a anunţat recent că va deschide un birou propriu în România.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.