Combustibilul care iese apă potabilă pe eşapament

Autor: Alexandru Banu 18 mai 2017 Știri auto

Hidrogenul. Despre el este vorba. Cel mai curat, cel mai rapid de încărcat la pompă. Nu aştepţi cu orele să se încarce 80% din acumulatori. Are şi autonomie mult mai bună. El ar fi viitorul, deşi staţiile de încărcare din toată lumea sunt de sute de ori mai puţine decât cele electrice. Poate chiar de mii de ori.

În SUA, de exemplu, sunt 35 de puncte. Pentru curent necesar încărcării maşinii sunt aproape 16.000 de staţii. În Norvegia a fost prima autostradă europeană a hidrogenului, cu 7 staţii de încărcare (HyNor). Avantajul fascinant pe care îl au maşinile, doar ca o demonstraţie de ecologie, e că în urma reacţiei chimice din proces rezultă apă potabilă. Sigur că nu o să vă aplecaţi la eşapament să umpleţi paharul decât în situaţii disperate. Dar dacă vom ajunge să avem toţi maşini cu hidrogen, e improbabil să nu avem apă peste tot unde am circula cu astfel de maşini. Iată în următoarele 10 pagini din acest articol cele 11 maşini care vor pune capăt regatului benzinei.

Honda Clarity e la leasing în SUA din 2016. În California, unde sunt 32 din cele 35 de staţii cu hidrogen din SUA. Rata lunară e 370$, cu un avans de 2.900$. Are cea mai bună autonomie a unei maşini nepoluante, la ora asta – 600 km. Împreună cu GM, Honda a investit 85 de milioane de dolari într-un parteneriat pentru producerea motoarelor cu hidrogen. 

sursă: Business Insider

 

 

 

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide