Conceptul Audi Sport Quattro primeşte faruri cu laser

Proaspăt lansat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013, conceptul Audi Sport Quattro va beneficia de faruri cu tehnologie laser pentru participarea la Consumer Electronics Show, în Las Vegas.

Conceptul Audi Sport Quattro primeşte faruri cu laser Conceptul Audi Sport Quattro primeşte faruri cu laser

Tehnologia farurilor cu laser nu le este străină constructorilor germani, iar după ce BMW a ilustrat cum funcţionează blocurile optice cu laser pe modelul i8, este rândul rivalilor de la Audi să implementeze această tehnologie.

Iar modelul-cobai este conceptul Audi Sport Quattro, care a primit cu această ocazie şi un nou sortiment de vopsea - Plasma Red. Blocurile optice ale conceptului îmbină tehnologia laser cu cea Matrix LED, deja disponibilă pe noile Audi A8 şi S8.

Astfel, pentru faza scurtă iluminarea se face cu ajutorul LED-urilor, în vreme ce pentru faza lungă, sarcina este preluată de diodele laser. Acestea sunt mult mai mici decât diodele LED - cu un diametru de ordinul micronilor - însă au capacitatea de a lumina şoseaua pe o distanţă de 500 de metri şi oferă o intensitate a luminii de trei ori mai mare decât a LED-urilor.

Conform Audi, această nouă tehnologie va fi folosită, cel puţin deocamdată, doar pentru modelul de curse R18 e-tron quattro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.