Contractul privind autostrada Transilvania nu a fost reziliat…încă

Autor: Andrei Nan 28 mai 2013 Știri auto
Contractul privind autostrada Transilvania nu a fost reziliat…încă

Nimic din ce a spus Dan Şova nu s-a întâmplat. Acesta spunea că luni (27.05.2013) contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii se reziliează, iar tot în aceaşi zi va fi anunţată şi suma despăgubirilor datorate către firma constructoare. Ei bine, nimic din cele spuse nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, Biroul de presă al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură a declarat pentru gândul.info că „Domnul ministru (Dan Şova) nu a spus că luni va înceta contractul, ci că rezilierea intră în linie dreaptă. A fost o interpretare eronată a presei”.

„Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă”, a declarat agenţiei Mediafax ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova. Pe lângă acestea Corpul de Control al premierului urmează să verifice derularea contractului de la data încheierii şi până în prezent.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până cel târziu în 2012.Constructorul a asfaltat doar 52 de km, iar alţi 60 au fost daţi în construcţie, fapt pentru care Bechtel a primit 1,4 miliarde de euro, devenind astfel cea mai scumpă autostradă din lume cu un preţ pe kilometru de peste 20 de milioane de euro.

Mai multe informaţii pe www.gandul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide