Copie nereuşită după BMW: Brilliance H530

Chinezii de la Brilliance nu renunţă la planurile lor de a cuceri piaţa europeana. H530, noul lor model, promite un nivel ridicat de siguranţă, în ciuda designului neinspirat.

Copie nereuşită după BMW: Brilliance H530 Copie nereuşită după BMW: Brilliance H530

A devenit o generalitate să ne referim la designerii chinezi ca la nişte copiatoare umane, ale căror produse imită foarte stângaci produsele de calitate din Europa. Iată că Brilliance are un nou produs, ce respectă "tradiţia chineză".

Pentru cei care nu ştiu despre cine este vorba, Brilliance este producătorul chinez care încearcă de ceva vreme să intre pe piaţa auto a Bătrânului Continent, cu maşini precum modelul BS4, desenat de Pininfarina, dar total neconvingător, şi cu BS6, care s-a făcut de râs la testele EuroNCAP.

Brilliance H530 afişează o siluetă laterala foarte asemănătoare cu a sedanului premium de clasă mare BMW Seria 5 şi copiază de la acesta detalii definitorii, precum forma arcuită a stâlpului din spate, capota bombată, dar şi forma stopurilor.

În ciuda gabaritului care s-ar încadra în cerinţele clasei mari, (4,70 m lungime şi 2,70 m ampatament) Brilliance H530 foloseşte o motorizare al cărei potenţial ar fi suficient, cel mult, pentru clasa compactă din Europa: un 1.6 de doar 110 CP. În schimb, maşina vine cu o serie întreagă de sisteme de siguranţă, ca ESP, ABS, EBD, precum şi cu nu mai puţin de şase airbaguri.

Testele de impact efectuate în China au arătat că Brilliance H530 merită cinci stele, dar ştim cu toţii faptul că acest punctaj nu respectă standardul sever EuroNCAP. Putem, totuşi să considerăm noul H530 este cel mai sigur produs elaborat până acum de chinezii de la Brilliance, dar atunci când reputaţia este ultimul lucru care te-ar recomanda ca fabricant auto, trebuie să te străduieşti mai mult pentru a fi luat în serios.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.