Cu dedicaţie pentru fanii Porsche: 911 GT3 RS. VIDEO

Autor: Andrei Ştirbu acum 5 ani Știri

Nu ştim alţii cum sunt, însă cu fiecare variantă a lui 911 pe care Porsche o prezintă, înţelegem că designul actual este cel mai frumos până în momentul de faţă. Oricât de mult te-ai chinui să fii răutăcios, în sinea ta nu poţi să nu apreciezi evoluţia constantă, desfăşurată pe parcursul a jumătate de secol, a lui 911. Să trecem la subiect.

Wings of Precision, Porsche from DEADBUG says on Vimeo.

Subiectul de astăzi este 911 GT3 RS, un alergător de circuit care se pretează, în mod legal, mersului pe stradă. Folosindu-se de un motor boxer, cu şase cilindri, de 4,0 litri, noul 911 GT3 RS îşi propulsează formele-i apetistante de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde (0-200 km/h în 10,9 secunde) şi până la o viteză maximă de 322 km/h. 

Pentru accesarea acestui nivel de performanţă, coupéul s-a folosit, în primul rând, de materiale uşoare pentru a ajunge la 1.422 de kilograme (caroserie realizată preponderent din aluminiu, plafon de magneziu şi capote din fibră de carbon). Caroseria a fost decupată pentru un transfer mai eficient al aerului, iar motorul de 4,0, dus la 500 de cai-putere şi 460 de Newtoni-metru. Fluxul de putere este trimis punţii spate printr-o cutie cu dublu ambreiaj şi 7 rapoarte şi manageriat de un diferenţial blocabil cu funcţie de torque vectoring.

Încordat la maximum, noul 911 GT3 RS a parcurs Nürburgingul în 7 minute şi 20 de secunde. Asta în cazul în care ai mai fi avut nevoie de confirmări că 911 GT3 RS e o bestie. Comentarii
Inchide