Cum arată drumul ignorat de Guvern: bară la bară pe aproape 80 km spre Bucureşti – VIDEO

Cum arată drumul ignorat de Guvern: bară la bară pe aproape 80 km spre Bucureşti – VIDEO

Autor: Vlad MIRONESCU acum 4 ani Știri

 


Drumul Naţional 6 dintre Bucureşti şi Alexandria este unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, cu peste 16.000 de maşini pe zi, şi cu toate acestea Compania Naţională de Drumuri (CNADNR) nu are încă niciun plan concret de a fluidiza traficul şi de a veni cu noi soluţii pentru ca acesta să asigure siguranţa necesară şoferilor. Spre deosebire de DN1, unde traficul aglomerat este mediatizat de toate televiziunile, pe DN6 foarte rar sunt realizate reportaje. Din cauza faptului că drumul are o singură bandă pe sens şi trece prin toate satele dintre Bucureşti şi Alexandria, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, iar prin aplicaţiile Waze şi Google Maps au fost raportae numai în câteva minute cinci accidente pe acest traseu. Pe Google Maps se poate vedea cum în această seară s-au format coloane de maşini pe zeci de kilometri.

În Masterplanul general de Transport este prevăzut un drum expres de 195 km pe ruta Bucureşti – Ghimpaţi, Alexandria, Roşiori, Drăgăneşti, Caracal, Craiova, ce ar costa 764 mil. euro fără TVA. Pe această rută ar putea circula până la 25.000 de maşini pe zi potrivit masterplanului. Pe de altă parte, nu este fixat niciun termen-limită pentru construcţia acestui drum.

Singura măsură luată de CNADNR pentru a fluidiza drumul a fost demararea procedurilor pentru centura de la Mihăileşti, Giurgiu, unde se formează cozi pe zeci de kilometri din cauza trecerilor de pietoni. Cu toate că proiectul este finanţat de fonduri europene, acesta se realizează acum după mai bine de patru ani de întârzieri, timp în care zeci de mii de oameni au stat blocaţi în coloane în perioadele cu trafic aglomerat.  

Află mai multe şi vezi clipul video pe Ziarul Financiar
Comentarii
Inchide