Cum funcţionează Valet Parking System, tehnologia care face maşina să se parcheze singură - VIDEO

Pentru început sistemul Valet Parking System a fost instalat în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart.

Cum funcţionează Valet Parking System, tehnologia care face maşina să se parcheze singură - VIDEO Cum funcţionează Valet Parking System, tehnologia care face maşina să se parcheze singură - VIDEO

Mai mulţi producători auto lucrează la tehnologia care să perimită maşinilor să se parcheze singure, însă tehnologia Valet Parking System dezvoltată de Bosch şi Daimler a devenit primul sistem de nivel 4 din lume care urmează să fie aprobat de autorităţi.

Pentru început acesta a fost instalat în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, sistemul de parcare automatizat permite şoferilor să iasă din vehicul şi să utilizeze smartphone-ul pentru comanda maşinii să se parcheze singură.

Maşina se va conduce apoi spre un spaţiu alocat şi va parca autonom. Procesul pare simplu, dar este un pic mai complex deoarece parcare a fost dotată cu senzori speciali dezvoltaţi de Bosch. Aceste monitorizează coridorarele şi împrejurimile, şi furnizează apoi informaţiile necesare pentru a ghida vehiculul. Maşina utilizează aceste informaţii şi se va opri imediat dacă apare un obstacol în calea sa.

Când vizitatorii sunt gata să părăsească muzeul, ei se întorc pur şi simplu în parcare, iar cu ajutorul aplicaţiei smartphone îi comunică maşinii să vină să îi ia. Vehiculul se conduce apoi în locul de preluare.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.