Cum funcţionează Valet Parking System, tehnologia care face maşina să se parcheze singură – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 iul. 2019 Știri auto
Cum funcţionează Valet Parking System, tehnologia care face maşina să se parcheze singură – VIDEO

Mai mulţi producători auto lucrează la tehnologia care să perimită maşinilor să se parcheze singure, însă tehnologia Valet Parking System dezvoltată de Bosch şi Daimler a devenit primul sistem de nivel 4 din lume care urmează să fie aprobat de autorităţi.

Pentru început acesta a fost instalat în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, sistemul de parcare automatizat permite şoferilor să iasă din vehicul şi să utilizeze smartphone-ul pentru comanda maşinii să se parcheze singură.

Maşina se va conduce apoi spre un spaţiu alocat şi va parca autonom. Procesul pare simplu, dar este un pic mai complex deoarece parcare a fost dotată cu senzori speciali dezvoltaţi de Bosch. Aceste monitorizează coridorarele şi împrejurimile, şi furnizează apoi informaţiile necesare pentru a ghida vehiculul. Maşina utilizează aceste informaţii şi se va opri imediat dacă apare un obstacol în calea sa.

Când vizitatorii sunt gata să părăsească muzeul, ei se întorc pur şi simplu în parcare, iar cu ajutorul aplicaţiei smartphone îi comunică maşinii să vină să îi ia. Vehiculul se conduce apoi în locul de preluare.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide