Cum vă place: iată noul Renault Logan sud-american UPDATE

Loganul nostru trece Oceanul Atlantic şi aterizează, în mod oficial, pe pieţele auto din America de Sud. Unde, evident, sigla Dacia este înlocuită cu sigla Renault, dar vorbim şi de modificări estetice faţă de Dacia Logan de la noi. Vi se pare mai atractiv Loganul sud-american?

Cum vă place: iată noul Renault Logan sud-american UPDATE Cum vă place: iată noul Renault Logan sud-american UPDATE

Brazilia este prima ţară sud-americană unde noul Renault Logan este lansat în mod oficial, promiţând o carieră strălucită pentru noua generaţie a berlinei familiste low-cost.

Renault Logan pentru America de Sud este uşor diferit la nivelul aspectului frontal nu doar faţă de autohtonul Dacia Logan, ci şi faţă de Renault Symbol, care se vinde pe pieţele din afara UE (de exemplu, în Turcia).

Grila frontală este mai elegantă, sigla romboidală de mari dimensiuni polarizând privirile, în timp ce farurile beneficiază în interior de o idee stilistică întâlnită şi la Clio: separarea vizuală prin nişte ”baghete” a blocurilor optice, dând impresia de LED-uri.

De asemenea, spoilerul beneficiază de un design mult mai elegant în partea inferioară decât la modelul românesc, în versiunile de echipare de top Logan-ul sud-american mizând pe stilul cromat.

Şi jantele au un design diferit, iar stopurile, chiar dacă păstrează forma, au un aspect schimbat, dând impresia de model mai pretenţios. Impresie la care contribuie şi paleta de culori pentru caroserie, cu nuanţe diferite faţă de ale Logan-urilor de pe alte pieţe.

Ca motorizări, Logan-ul sud-american se bazează pe un motor de 1,0 litri, în specificaţie Hi-Flex (poate funcţiona şi cu biocombustibil), iar propulsorul superior este un 1,6 litri, de asemenea Hi-Flex, dar cu numai două supape pe cilindru, în timp ce versiunea cu patru supape pe cilindru poate fi alimentată strict cu benzină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.