De cinci ori mai multe maşini de 20.000 euro decât ne permitem?!

Numărul maşinilor de peste 20.000 euro îl depăşeşte cu mult pe cel al românilor care câştigă anual acestă sumă, indicând un grad mare al evaziunii fiscale.

De cinci ori mai multe maşini de 20.000 euro decât ne permitem?! De cinci ori mai multe maşini de 20.000 euro decât ne permitem?!

Ochii întregii Europe sunt aţintiţi zilele acestea spre Grecia, a cărei evaziune fiscală ajunsă la apogeu a adus o criză economică fără precedent. Totuşi, nici România nu ar trebui să stea prea liniştită la acest capitol, iar un foarte important barometru al numărului celor care evită să-şi declare veniturile este piaţa auto.

Potrivit zf.ro, 5% din parcul de 4 milioane de maşini înmatriculate în România, repectiv 200.000 de unităţi, au atins o valoare de peste 20.000 de euro, dar numărul angajaţilor care câştigă anual peste această sumă este de doar 40.500. Până în luna septembrie a acestui an, În România s-au vândut 12.000 de maşini cu preţuri de peste 20.000 de euro.

Până la sfârşitul lui 2011, se estimează că numărul total al maşinilor de peste 20.000 de euro cumpărate în ţara noastră va ajunge la 85.000 de unităţi. "La o economie subterană estimată la 30-40% din PIB, cum să nu fie mai multe maşini scumpe decât este normal?"a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Roibu, managing partner al Arthur Hunt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.