DiBox: cutia de la Volkswagen care te poate face un şofer mai bun

Compania germană Volkswagen a creat un fel de cutie neagră pentru automobile, care înregistrează datele despre călătorii şi ţi le arată pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicaţii dedicate.

DiBox: cutia de la Volkswagen care te poate face un şofer mai bun DiBox: cutia de la Volkswagen care te poate face un şofer mai bun

Volkswagen a lansat, în Austria, cutia digitală denumită DiBox. Pe scurt, aceasta poate fi montată pe (aproape) orice model Volkswagen sau Audi cu mufă CAN Bus şi îţi poate furniza informaţii despre maşină direct pe telefonul mobil.

E un fel de soluţie aftermarket asemănătoare cu sistemul SmartGate de la Skoda, care îţi oferă detalii ca numărul de kilometri parcurşi, consumul de combustibil, locul unde ai parcat maşina (şi navigaţie GPS către locul de parcare), dacă ai uitat farurile aprinse sau dacă ai încuiat uşile.

Dispozitivul costă 299 de euro, dar este nevoie şi de un abonament anual de 49 de euro, iar deocamdată poate fi cumpărat doar în Austria. Există planuri de extindere a valabilităţii şi în alte state europene, însă deocamdată nu se ştie nimic concret în această privinţă.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.