E posibil să apară o versiune Porsche Panamera Break?

Există zvonuri serioase că Porsche va aduce la Salonul Auto Paris 2012 un Porsche Panamera Break, dar şi un nou tip de propulsie hibridă plug-in.

E posibil să apară o versiune Porsche Panamera Break? E posibil să apară o versiune Porsche Panamera Break?

 

 

Încă de la lansarea comercială din 2009 de la Beijing, Panamera a constituit un mare succes financiar pentru Porsche. Modelul a înregistrat vânzări record pe timp de criză, germanii comercializând în primul an nu mai puţin de 27.000 de exemplare, în condiţiile în care vânzările totale de automobile la nivel mondial scădeau.

Conform L'Automobile Magazine, dată fiind imaginea foarte bună pe care o are Panamera, oficialii s-au gândit să profite cât mai mult de aceasta, aşa încât, la Salonul Auto Paris 2012, se pare că vom vedea o nouă versiune: un Porsche Panamera... Break! (vezi aici randările)

Cu siguranţă, puritanii mărcii vor avea tendinţa să comenteze negativ, dar să ne amintim că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la apariţia primului SUV Porsche, ceea ce nu a împiedicat Cayenne să devină o maşină foarte bine vândută.

Dacă aruncăm o privire asupra automobilelor cu care ar putea concura, principalul rival al lui Panamera Break va fi CLS Combi, prefigurat de conceptul CLS Shooting Brake de la Salonul Auto Beijing 2010. Se pare că germanii au mare încredere în această nouă nişă, a break-urilor coupe de lux, şi evident fiecare îşi doreşte o bucată cât mai mare din aceast segment.

Tot la salonul auto parizian, Porsche va mai prezenta pentru Panamera şi conceptul unui sistem de propulsie hibrid plug-in, care va avea baterii litiu-ion, nu nichel-metal, ca pe actualul Panamera S Hybrid. În plus, noul Panamera hibrid plug-in va putea funcţiona în regim strict electric pe o distanţă de circa 30 km (faţă de numai 2 km, cât poate funcţiona în aceleaşi condiţii Panamera S Hybrid).

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.