EuroNCAP - Note mai drastice

Oficialii EuroNCAP au declarat că vor schimba în curând modalitatea de testare astfel încât să reflecte cât mai bine siguranţa totală a unui automobil.

EuroNCAP - Note mai drastice EuroNCAP - Note mai drastice

Motivul pentru care se schimbă punctarea, este conform oficialilor EuroNCAP, faptul că majoritatea producătorilor îşi îndreaptă eforturile doar spre protecţia pasagerilor pentru a lua cele 5 stele să le folosească în scopuri de marketing, dar neglijează alte aspecte ale siguranţei rutiere. Astfel, deşi punctajul maxim va fi în continuare de 5 stele, EuroNCAP va puncta de acum încolo şi protecţia pietonilor, impactul lateral cu un stâlp şi prezenţa unor sistem active de siguranţă precum ESP-ul.

"Sunt bucuros ca tot mai mulţi producători vin cu modele de 5 stele, dar este imperativ ca EuroNCAP să stabilească praguri cât mai înalte la care aceştia să aspire. De asemenea, nu am nici o îndoială ca producătorii se vor adapta rapid la noile cerinţe, aşa cum au mai demonstrat-o şi suntem pregătiţi să-i răsplătim pe cei care nu doar oferă maşini care protejează foarte bine la impact, dar pot să-l şi evite" a declarat Michiel van Ratingen, secretar general.

Primele maşini testate după noul standard vor fi date publicităţii în luna februarie a anului viitor, estimându-se că doar puţine dintre ele vor mai ajunge să ia 5 stele. Pentru moment, evident.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.