Experimentul milionului de Km realizat de cercetatorii ExxonMobil

Cercetatorii ExxonMobil din Paulsboro, New Jersey au parcurs 1 milion de km într-un Mercedes-Benz E350 pentru a testa uleiul sintetic de motor Mobil 1.

La sfârşitul unui lung test - după ce maşina, expusă la factori meteorologici şi modificări sezoniere de temperatură, a rulat pe un simulator auto 1 milion de km - mecanicii de la ExxonMobil împreună cu inginerii tehnici de la Mercedes-Benz au demontat motorul.

Dinţii angrenajului, care se pot toci şi eroda într-atât încât să determine saltul lanţului de distributie şi scoaterea din funcţiune a motorului, erau într-o formă excelentă. Tacheţii şi ridicatoarele de camă arătau ca noi şi nici depuneri pe axul cu came nu se puteau observa.

Ultima componenta scoasa din motor, arborele cotit, arăta şi el 'ca nou', cu atât mai mult cu cât, în mod obişnuit, zonele ridicate sau filetate ale motorului tind să acumuleze multe sedimente.

Concluzia experimentului: după ce a rulat 1 milion de km cu Mobil 1, motorul mai avea sute de mii de kilometri de viaţă în el.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.