Ferrari Sergio, materializarea conceptului Pininfarina, a fost de vânzare pentru 3.000.000 €

Conceptul prezentat anul trecut la Geneva este acum un model de serie mică, cu o etichetă de preţ imensă şi cu menţiunea că nu mai este la vânzare. Deci o afacere tipică elitiştilor.

Ferrari Sergio, materializarea conceptului Pininfarina, a fost de vânzare pentru 3.000.000 € Ferrari Sergio, materializarea conceptului Pininfarina, a fost de vânzare pentru 3.000.000 €

În 2013, la Salonul Auto de la Geneva, studioul de design Pininfarina a adus pe scenă pe Sergio, un concept-car imposibil de frumos, ca elogiu pentru cunoscutul designer italian. 

Mai multe detalii despre Sergio Concept, aici

Acum, la finalul lui 2014, Ferrari ne prezintă un model exclusivist numit Sergio, adică materializarea conceptului de anul trecut. Există, desigur, câteva modificări estetice - unele dintre ele dictate, cel mai probabil, de structura maşinii - însă la bază rămâne un 458 Spider fabricat în 6 exemplare, cu un estetic dubios şi cu un preţ exorbitant. 

Ah, da, preţul. Ferrari a cerut 3.000.000 € per unitate, iar şase dintre clienţii fideli au şi sărit cu cecurile. Astfel s-a încheiat şi capitolul „Sergio” în istoria Ferrari. 

Cu riscul să părem cei cu strugurii acri, noi o zicem: maşina asta este doar un 458 Spider care a fost machiat să arate ca un concept car şi al cărui preţ a fost multiplicat cu zece mulţumită, în primul rând, a două denumiri. „Ferrari” şi „Sergio”. 

Ceea ce nu se poate contesta este capacitatea lui de a sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,0 secunde, mulţumită V8-ului aspirat de 4,5 litri care dezvoltă 605 cai-putere. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.