Fiat a construit un milion de modele 500 la cinci ani de la lansare

Italienii de la Fiat au construit un milion de exemplare ale modelului de oraş 500 la cinci ani de când a fost lansat pe piaţă.

Fiat a construit un milion de modele 500 la cinci ani de la lansare Fiat a construit un milion de modele 500 la cinci ani de la lansare

Citadina Fiat 500 cu numărul un milion a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii Fiat Auto din Polonia la cinci ani de la lansarea modelului retro inspirat din primul 500, construit în urmă cu 50 de ani.

Exemplarul care marchează această performanţă este un Fiat 500 de culoare albă în echipare Lounge, cu motorul pe benzină de 1,2 litri care dezvoltă 69 CP.

Spre deosebire de prima generaţie 500, construită între 1957 şi 1975, care a fost vândută în 3,4 milioane de exemplare pe toată durata în care a fost produsă, noul 500, lansat în 2007, a avut nevoie de cinci ani pentru a ajunge la un milion de exemplare construite.

Succesul maşinuţei italiene a crescut odată cu lansarea pe piaţa din America de Nord în 2011, unde a fost vândută în peste 73.000 de exemplare până în prezent.

De-a lungul anilor, Fiat a extins gama 500 cu o variantă cabrio, una sport, care poartă semnătura Abarth, dar şi cu o mulţime de ediţii speciale, precum  500 TwinAir, 500C by Gucci, 500 Matt Black şi Abarth 500C.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.