Fiat – disponibilizări de criză

Autor: Cosmin Iordache 24 ian. 2009 Știri auto
Fiat – disponibilizări de criză

"Anul 2009 va fi cel mai dificil din toate timpurile", aşa spune, conform MEDIAFAX, Sergio Marchionne, directorul general al Fiat, despre perspecitvele automobilistice pentru anul viitor. Prin urmare, Fiat încearcă din răsputeri să reducă producţia cu costuri de oportunitate minime, trimiţând în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi de la uzina Mirafiori din nordul Italiei, pentru ultima săptămână din februarie şi prima jumătate a lunii martie.

Şomajul tehnic a devenit aproape o stare de fapt la Fiat, fabricile din Italia au fost oprite pentru o perioadă de 30 de zile, de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii ianuarie, iar 48.000 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic. Salariaţii grupului Fiat aflaţi în şomaj tehnic primesc 80-85% din salariul normal.

Situaţia la Fiat nu pare aşa de gravă însă, anul trecut înregistrând o creştere a profitului cu 16% De asemenea Fiat şi acţionarul majoritar la Chrysler, Cerberus Capital Management LP, au semnat "un acord de principiu pentru stabilirea unei strategii globale a viitoarei alianţe", în  care Fiat urmează să deţină 35% din acţiunile companiei americane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide