Fiat şi Peugeot-Citroen se unesc

În contextul actualei crizei economice, Fiat se aliază cu Peugeot şi Citroen, rezultând astfel cel de-al patrulea producător auto din lume ca mărime.

Fiat şi Peugeot-Citroen se unesc Fiat şi Peugeot-Citroen se unesc

Fiat, prin vocea CEO-ului Sergio Marchionne, şi-a arătat săptămâna trecută disponibilitatea pentru fuziunea cu un alt mare producător în tentativa de a supravieţui mai uşor crizei în care lumea auto s-a afundat. Nu a trecut mult şi autonews.com anunţă o posibilă fuziune între constructorul italian şi al doilea grup auto din Franţa ca importanţă, PSA.

O uniune între Fiat şi Peugeot şi Citroen este mai mult decât plauzibilă, ţinând cont că aceste două entităţi au dezvoltat proiecte comune încă din 1978. De asemenea, experienţa producerii de automoboile compacte ar putea fi benefică în cazul ambilor constructori, dezvoltarea platformelor comune fiind una dintre soluţiile eficace în situaţii de criză.

În urma fuziunii, grupul rezultat va rivaliza va importanţă şi mărime cu Renault-Nissan sau chiar Volkswagen, urmând să fie al patrulea ca dimensiune din lume.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.