Final de carieră pentru G Klasse versiunea cu ampatament scurt

Mercedes Benz sărbătoreşte finalul producţiei la G Klasse short wheelbase cu două serii speciale: BA3 Final Edition şi Edition Select.

Final de carieră pentru G Klasse versiunea cu ampatament scurt Final de carieră pentru G Klasse versiunea cu ampatament scurt

Mercedes Benz se pregăteşte să spună adio versiunii scurte a legendarului G Klasse. Un off-roader care a ajuns la venerabila vârstă de 32 ani. Versiunea cu ampatament scurt beneficiază de o ediţie specială care marchează trecerea în muzeul Mercedes Benz. Aceasta se numeşte BA3 Final Edition şi poate fi achiziţionată fie cu un propulsor diesel - G 350 BlueTEC - care dezvoltă 211 CP şi 540 Nm sau cu un V8 aspirat de 5.5 litri - G500 - care oferă 388 CP şi 530 Nm. Motorizările sunt completate de noua cutie 7G-TRONIC. În rest nimic din ce au făcut din G Klasse o legendă nu lipseşte - tracţiunea integrală permanentă, cele trei diferenţiale blocabile 100%.

Exteriorul a fost personalizat discret, este vorba de jante de 18 inch cu 5 spiţe duble, de roata de rezervă montată pe uşa din spate şi de evazările pentru aripi împrumutate de la versiunea AMG. De la versiunea de top a fost împrumutată şi grila radiatorului. La interior este un regal, Mercedes oferă o echipare completă, lista de dotări este extrem de lungă, dar se regăseşte şi în preţ. În Germania versiunea diesel costă 90.511 euro iar pentru G500 BA3 Final Edition factura ajunge la 100.685 euro.

Alături de versiunea cu ampatament scurt, Mercedes Benz mai oferă o ediţie specială şi pentru versiunea cu 5 uşi - G500 Edition Select. La exterior se remarcă pachetul AMG şi vopseaua în două nuanţe. Interiorul care este de asemnea puternic individualizat este completat de dotări precum sistemul de protecţie NECK-PRO pentru cap în cazul unei coliziuni din spate sau sistemul audio Harman Kardon Logic7 cu o putere de 450 watts. Edition Select este un pachet care poate fi comandat pentru 6.735 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.