Ford B-Max - toate datele cu noul ford B-Max

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2012, cei de la Ford prezită în premieră mondială Ford-ul construit la Craiova şi anume Ford B-Max.

Maşina construită la Craiova are o lungime puţin peste 4 metri, fiind cu doar 110 mm mai lungă decât Ford Fiesta pe a cărei platformă tehnologică este construit noul Ford B-Max. Una din cele mai importante caracteristici ale noului model este deschiderea specială a uşilor. Portierele frontale păstrează deschiderea clasică în timp ce portierele din spate sunt culisante, iar stâlpul B este eliminat. Prin acest artificiu tehnic se permite un acces facil atât la locururile din faţă, cât şi la cele din spate.

Noul ford B-Max va fi disponibil în Europa cu şase propulsoare, printre care şi cel mai nou propulsor, şi anume unitatea de 1 litri în trei cilindri. Acest propulsor se doreşte a fi cel mai economic motor pe benzină pe care Ford îl propune clienţiilor. Noul motor va fi disponibil în două versiuni: 99 CP, respectiv 120 CP. Conform datelor oficiale, propulsorul EcoBoost de 1 litru şi 120 CP are un consum mediu de 4,9 litri şi 114 g/km de CO2 eliberat în atmosferă.

Din punct de vedere al motorizării pe benzină, Ford B-Max va mai fi disponibil cu propulsorul de 1,4 litri Duratec, care dezvoltă o putere de 89 CP şi unitatea de 1,6 litri Duratec, motor care dispune de 104 CP şi este cuplat cu o cutie manuală cu şase rapoarte.

Cei care preferă motoarele diesel vor avea la dispoziţie două variante: 1,6 litri TDCi de 94 CP şi 1,5 litri de 74 CP. Propulsorul de 1,6 litri are un consm mediu oficial de 4,0 litri/100 km, în timp ce motorul de 1,5 litri are un consum mediu oficial de 4,1 litri/100 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.