Ford Mondeo Coupe - confirmat

După AutoBild şi CAR Magazine, AutoExpress este a treia publicaţie internaţională care vine cu propuneri de schiţe pentru viitorul coupe cu patru uşi bazat pe Ford Mondeo.

Ford Mondeo Coupe - confirmat Ford Mondeo Coupe - confirmat

Schiţele celor de la AutoExpress sunt parcă mai reuşite decât ce au publicat până acum germanii de la AutoBild sau britanicii de la CAR Magazine.

Chiar dacă, la prima vedere, suntem tentaţi să acuzăm o similitudine cam mare cu liniile lui Jaguar, recent vândut de Ford către Tata Motors, adevărul este că viitorul coupe cu patru uşi va fi inspirat din conceptul Ford Iosis, din 2005, urmând a beneficia de hayon, precum un hatchback. Motorizările vor fi preluate de la Mondeo, fiind vorba despre cele de top: un turbo pe benzină de 2,5 litri şi 217 CP (preluat de la Ford Focus ST) şi dieselul de 2,2 litri şi 175 CP, dezvoltat în parteneriat cu francezii de la PSA.

Printre delicatesele tehnice se vor număra cutia de viteze Powershift, cu ambreiaj dublu, precum şi un sistem start-stop, pentru reducerea emisiilor CO2 în trafic. Noul Ford Mondeo coupe nu va apărea mai devreme de 2011, iar preţurile se estimează ca vor porni de la 30.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.