Franţa interzice vânzarea maşinilor cu motoare termice. Ce se întâmplă cu cele existente?

Franţa va interzice din 2040 comercializarea maşinilor propulsate cu motoare termice. Până atunci, statul francez caută soluţii pentru ca cetăţenii să depăşească mai uşor acest moment.

Franţa interzice vânzarea maşinilor cu motoare termice. Ce se întâmplă cu cele existente? Franţa interzice vânzarea maşinilor cu motoare termice. Ce se întâmplă cu cele existente?

Este oficial: francezii nu vor mai putea cumpăra maşini cu motoare termice începând cu 1 ianuarie 2040. Pare departe, dar impactul va fi uriaş. Situaţia este dramatică şi pentru cei care deţin deja o maşină alimentată cu combustibili fosili: din 2050 nu vor mai putea circula în Franţa decât maşini cu propulsie electrică.

Pentru a grăbi adoptarea maşinilor electrice, guvernul francez a modificat echivalentul programului Rabla de la noi. Astfel, stimulentele pentru cumpărarea unor maşini cu motoare termice au fost reduse semnificativ, fiind astfel favorizate achiziţiile de maşini cu sisteme de propulsie electrică.

Pentru vehiculele electrice, prima acordată de guvernul francez este de maximum 5.000 de euro şi depinde de veniturile familiei. Suma nu poate să depăşească 80% din valoarea maşinii cumpărate, iar pentru a beneficia de ea integral veniturile familiei nu trebuie să depăşească 13.500 de euro. Pentru a intra în program, doritorii trebuie să predea o maşină diesel înmatriculată înainte de 2006 sau una pe benzină de dinainte de 1997.

Foarte interesant, francezii primesc aceste stimulente şi în cazul în care achiziţionează maşini electrice la mâna a doua, în prezent existând numeroase oferte la preţuri sub 10.000 de euro. Pentru a grăbi adoptarea automobilelor electrice, francezii au în vedere şi stimularea asociaţiilor de locatari pentru montarea de prize de încărcare în parcările blocurilor.

sursa: digi24.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.