G.M. şi Chrylser fuziune cauzată de criză auto?

Autor: Cosmin Iordache 05 dec. 2008 Știri auto
G.M. şi Chrylser fuziune cauzată de criză auto?

General Motors şi Chrysler sunt gata de fuziune dacă guvernul SUA ar pune această condiţie pentru acordarea unui ajutor financiar de urgenţă, fără de care cei doi mari constructori americani de automobile ar falimenta în 2009. Cei doi CEO aflaţi în fruntea constructorilor auto la ananghie, Bob Nardelli şi Rick Wagoner şi-au exprimat disponibilitatea pentru asemenea mutare strategică, conform MEDIAFAX

GM a discutat cu Cerberus Capital Management, proprietarul Chrysler, posibilitatea achiziţionării începând cu luna septembrie. Discuţiile au fost oprite, însă, la sfârşitul lunii octombrie, Când G.M . a simţit primii fiori ai crizei, aflându-se în deficit de lichidităţi. Ambele entităţi sunt însă de acord că prin fuziune cheltuielile de restructurare se vor diminua considerabil, analiştii cred însă că mutarea se va lăsa cu disponibilizări masive în ambele tabere.

Preşedintele executiv al GM, Rick Wagoner, şi omologul său de la Chrysler, Bob Nardelli, au fost audiaţi de Comitetul Bancar ar Senatului SUA în legătură cu cererea celor mai mari trei producători auto americani pentru un ajutor de 34 miliarde dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide