Gabriela Firea despre cele 400 de autobuze contractate

Suma toală la care se ridică investiţia va fi de 100 de milioane de euro ...

Gabriela Firea despre cele 400 de autobuze contractate Gabriela Firea despre cele 400 de autobuze contractate

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, marţi, contractul pentru cele 400 de autobuze, urmând ca până la finalul acestui an, să fie aduse în Bucureşti primele 100, iar până la sfârşitul anului 2019, vor mai veni şi celelalte 300 de unităţi.

"Una dintre principalele măsuri pentru deblocarea traficului din Capitală este aceea de a mări parcul auto şi de a suplimenta cu câteva sute parcul auto existent. În următoarea perioadă vor veni şi primele unităţi. Până la sfârşitul acestui an, din cele 400 de autobuze achiziţionate, vor veni la Bucureşti 100 de unităţi începând cu luna octombrie, iar până la sfârşitul anului viitor, deci, 100 de autobuze până în decembrie anul acesta, iar din iunie, anul acesta de la semnarea contractului, până în iunie anul viitor, vor mai veni încă 300", a declarat primarul Gabriela Firea, la semnarea contractului cu firma câştigătoare.

Suma toală la care se ridică investiţia va fi de 100 de milioane de euro, a mai precizat edilul.

"Cred că este un preţ corect, mai ales că ne-am dorit ca aceste autobuze să fie fiabile, să fie realizate de firma care reprezintă o garanţie pentru calitatea acestor produse, astfel încât, nu ne-am mărginit la a alege, aşa cum s-a întâmplat, din nefericire la alte achiziţii, chiar şi la PMB, preţul cel mai mic, ci din potrivă, ne-am gândit că preţul corect să fie 50% pondere tehnică şi 50% pre'ul acestor autobuze. Avem trei game, trei lungimi ale autobuzelelor în funcţie de traseul pe care îl vor efectua aceastea", a mai adăugat Firea.

În decembrie 2016, Primăria Capitalei a anunţat că va achiziţiona 600 de autovehicule noi pentru transportul în comun, dintre care 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.