GALERIE FOTO - Ford atacă Dacia Sandero cu noul model "Ka+". Cum arată şi cât costă maşina ce ar putea fi produsă în România

Producătorul american de autoturisme Ford intenţionează ca noul model "Ka+" să devină un competitor direct pentru Dacia Sandero, în clasa supermini, informează Prosport.

GALERIE FOTO - Ford atacă Dacia Sandero cu noul model "Ka+". Cum arată şi cât costă maşina ce ar putea fi produsă în România GALERIE FOTO - Ford atacă Dacia Sandero cu noul model "Ka+". Cum arată şi cât costă maşina ce ar putea fi produsă în România

 


Producătorul american de autoturisme Ford intenţionează ca noul model "Ka+" să devină un competitor direct pentru Dacia Sandero, în clasa supermini, informează Prosport.

Presa britanică anunţă că noul Ford Ka+ urmează să intre pe piaţa din Europa din acest an. A treia generaţie a modelului Ka va fi un produs 100% Ford (actualul model e construit de Fiat pentru Ford, pe platforma Fiat 500), iar sufixul "+" anunţă o creştere a dimensiunilor. Astfel, noul model va deveni un concurent direct pentru Dacia Sandero, Opel Corsa sau Hyundai i10, adică autoturisme din clasa supermini.

"Acest segment auto a explodat. Vânzările s-au dublat în ultimii câţiva ani, deci vom înlocui Ka-ul cu modelul Ka+ pentru a deveni competitivi în acest segment. Nu vă gândiţi că va fi doar o maşină ieftină. E foarte spaţioasă, va avea un cost de mentenanţă foarte redus şi va avea toate facilităţile de pe un Fiesta", spune Jim Farley, CEO-ul Ford Europa.

Nu au fost încă date publicităţii variantele de motorizare ce vor fi disponibile, dar majoritatea componentelor vor fi produse în India, astfel încât preţul de vânzare să fie competitiv în comparaţie cu modelul Sandero, de la Renault. Deşi informaţiile nu sunt încă oficiale, e foarte posibil ca noul model să fie asamblat în uzinele Ford din România, de la Craiova.

E aşteptat ca preţul de pornire pentru un Ford Ka+ să fie în jur de 9000 de euro.


 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.