Gigantul auto care va renunţa la motoarele diesel. Care este motivul

Gigantul auto care ar putea renunţa la motoarele diesel pentru majoritatea maşinilor sale vândute în Europa...

Gigantul auto care va renunţa la motoarele diesel. Care este motivul Gigantul auto care va renunţa la motoarele diesel. Care este motivul

 


Gigantul auto francez Renault ar putea renunţa la motoarele diesel pentru majoritatea maşinilor sale vândute în Europa, anunţă Gândul.info.

Renault ar putea renunţa la motorizarea diesel în Europa, deoarece respectarea prevederilor referitoare la emisiile poluante presupune costuri imense. Informaţiile privind decizia Renault au fost făcute publice de Reuters, însă nu au fost anunţate oficial.

Thierry Bollore, CEO Renault, a declarat că standardele dure antipoluare şi metodele de testare fac fabricarea motoarelor diesel foarte scumpă. La o întâlnire a managementului Renault, ţinută în luna iulie, el a spus că motoarele diesel au fost deja eliminate

Peste 60% din cele 1,6 milioane de autoturisme Renault vândute anul trecut în Europa au fost diesel.

Substanţa problemă din emisiile poluante ale motoarelor diesel este oxidul de azot, notează BBC.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.