GM introduce airbagul central

Americanii de la General Motors fac pasul decisiv în domeniul siguranţei pasive şi prezintă primul airbag amplasat între scaunele din faţă.

General Motors va prezenta primul airbag frontal central din industria auto. Sistemul a fost proiectat proiectat pentru a asigura protecţia şoferului şi a pasagerilor din faţă în cazul unui impact lateral în care ocupantul scaunului de pe partea opusă impactului este cel afectat. Airbagul frontal central va fi montat pe modelele crossover mid-size Buick Enclave, GMC Acadia, şi Chevrolet Traverse. Acesta este declanşat din partea dreaptă a scaunului şoferului şi este amplasat între scaunele din faţă, aproape de centralul autovehiculului.

Acest airbag tubular are rol de reţinere în cazul impacturilor laterale atunci când şoferul este singurul ocupant din faţă, absorbind în acelaşi timp energia de impact dintre şofer şi pasagerul din faţă în cazul unor impacturi laterale din ambele părţi. Airbagul poate asigura, de asemenea, o protecţie optimă în cazul răsturnărilor. General Motors, alături de compania Takata, a dezvoltat airbagul frontal central în decurs de trei ani, testând mai multe designuri pentru a obţine forma optimă şi nivelul corespunzător de reţinere şi amortizare pentru diverse tipuri de impacturi şi poziţii ale ocupanţilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.