Great Wall investeşte în Bulgaria

Conform Reuters, guvernul bulgar a ajuns la o înţelegere cu producătorul chinez Great Wall, pentru construcţia de maşini, într-un joint venture realizat cu firma Litex. Oare chinezii vizează şi România?

Great Wall investeşte în Bulgaria Great Wall investeşte în Bulgaria

Great Wall este cunoscut pentru SUV-urile HUV, dar planurile de viitor ale concenului chinez se îndreaptă către maşinile de oraş si de familie. Astfel, ei au ales oraşul Lovech, la 170 km de Sofia (Bulgaria), unde Great Wall va investi 80 milioane de euro într-o fabrică unde vor fi angajaţi circa 1.500 de muncitori începând cu 2009.

Guvernul bulgar oferă condiţii extrem de avantajoase pentru atragerea investiţiilor străine, încercând să contracareze deficitul bugetar. Norocul lor, deoarece Great Wall este decis să îşi continue planurile ambiţioase în ciuda crizei economice mondiale. Oare situaţia din România cât de atractivă li se pare?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.