Haosul din trafic continuă: timp de două luni, traficul în Piaţa Unirii va fi paralizat. Ce se întâmplă?

Piaţa Unirii, o zonă care şi acum pe timp de vară este sufocată de maşini, va fi paralizată timp de două luni de lucrări pentru lărgirea carosabilului şi crearea de benzi speciale pentru transportul în comun. Lucrările vor începe chiar de mâine, astfel că vă recomandăm să ocoliţi această zonă dacă aveţi posibilitatea.

Haosul din trafic continuă: timp de două luni, traficul în Piaţa Unirii va fi paralizat. Ce se întâmplă? Haosul din trafic continuă: timp de două luni, traficul în Piaţa Unirii va fi paralizat. Ce se întâmplă?

Primăria Capitalei anunţă că vineri, 16 august, încep lucrările de modificare geometrică a arterelor perimetrale din Piaţa Unirii pentru a fi create benzi pentru transportul public şi pentru maşini. Durata de execuţie este de două luni.

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, demarează vineri lucrările de Modificări geometrice ale arterelor perimetrale din Piaţa Unirii în scopul creşterii capacităţii de circulaţie generală şi creării de benzi dedicate transportului public de suprafaţă”, anunţă municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Proiectul, care vizează reorganizarea circulaţiei în Piaţa Unirii, vizeaza tronsonul dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, iar lucrările vizează, potrivit Primăriei Capitalei:

  • Reconfigurarea insulei situate între strada Bibescu Vodă şi Piaţa Unirii, prin blocarea accesului din strada Bibescu Vodă.
  • Reconfigurarea alveolelor pentru staţiile STB prin delimitarea benzilor de circulaţie prin intermediul unor spaţii verzi construite cu borduri ridicate.
  • Delimitarea benzilor de circulaţie dedicate transportului în comun pe mijlocul Pieţei Unirii şi pe partea dreaptă a Splaiului Unirii, prin intermediul marcajelor şi/sau a stâlpişorilor, după caz.
  • Reconfigurarea insulelor din intersecţia Splaiul Unirii cu Splaiul Independenţei/Piaţa Unirii, respectiv dintre Piaţa Unirii şi B-dul Corneliu Coposu.
  • Crearea unei benzi auto suplimentare pe Splaiul Independenţei, prin mutarea trotuarului către parc cu 1,8 m.

„Organizarea de şantier se va realiza cu afectarea minimă a vecinătăţilor cât şi a circulaţiei auto şi pietonale”, arată sursa citată. Durata de execuţie a lucrărilor este de două luni de la începerea lucrărilor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.