Holland Car Abay

În ofensiva de a cuceri întreaga lume, chinezii s-au orientat şi spre o piaţă ignorată de restul lumii: Africa.

Holland Car Abay Holland Car Abay
Holland Car a luat fiinţă în 2005 în Etiopia ca urmare a unei colaborări între producătorul olandez de componente auto Trento Engineering şi o companie locală. Fabrica este situată la Modjo, la aproximativ 60 de km de Addis Ababa, primul vehicul asamblat aici fiind Fiat 131 de către cei turcii de la Tofas.

În urma plecării acestora, Holland Car şi-a găsit un nou partener, Lifan, un producător de motociclete chinez care produce automobile doar de doi ani. Modelul ce va fi asamblat este o replica a Lifan 520 asamblat sub numele de Abay. Acesta va fi echipat cu un motor de 1,3 litri cuplat la o cutie de viteze manuală. În suma de 16.000 de dolari cerută sunt incluse airbaguri, ABS şi EBD.

Lifan nu este însă singurul producător chinez ce a intrat pe piaţa africană cu o unitate de asamblare, Great Wall construind înainte o uzină în Nigeria.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.