Hyundai Elantra (2016): primele imagini cu compacta coreeană

Noul Elantra ni se arată în câteva imagini (şi un video) venite direct din Coreea de Sud. Să aruncăm o privire atunci...

Hyundai Elantra (2016): primele imagini cu compacta coreeană Hyundai Elantra (2016): primele imagini cu compacta coreeană

Ceea ce urmează să vezi (atât în galeria foto de mai sus, cât şi în clipul de mai jos) este Elantra à al Korea, adică o versiune Avante pregătită exclusiv pentru piaţa coreeană. Ceea ce înseamnă că, atunci când va ajunge în Europa, s-ar putea să difere un pic. 

Ceea ce va rămâne la fel va fi creşterea în dimensiuni - noua Elantra este cu 20 de milimetri mai lungă, cu 25 de milimetri mai lată şi cu 5 milimetri mai înaltă decât versiunea pe care o înlocuieşte. Ampatamentul a rămas la fel, de 2,7 metri. 

În termeni de design, lucrurile au suferit o evoluţie oarecum previzibilă - unele elemente de design te duc cu gândul la produse europene, premium chiar în unele cazuri. Aici te vom lăsa pe tine să descoperi similitudinile, în timp ce noi trecem la interior - despre care ştim că va fi echipat cu un sistem de sunet JBL cu opt difuzoare, va avea volan în trei spiţe şi ecran al infotainmentului cu diagonală de 8 inci. 

Pe partea de motorizări, Elantra destinată pieţei din Coreea are sub capotă un diesel de 1,6 litri, cu 136 CP, asociată unei transmisii manuale cu şase trepte sau unei cutii automate cu dublu ambreiaj, cu şapte rapoarte. Motorul pe benzină, tot de 1,6 litri, livrează 132 CP, iar cel de 2,0 litri produce 149 de cai-putere. Există şi o versiune a motorului de 1,6 litri compatibil cu GPL.

Pe partea de tehnologii şi siguranţă, Elantra Avante dispune, printre altele, de şapte airbaguri, Lane Departure Warning, fază lungă automată şi cruise control adaptiv. În aşteptarea prezentării oficiale în Europa, te lăsăm cu galeria foto de mai sus şi cu clipul de prezentare de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.